Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

vineri, 25 iunie 2010

Supa-crema de cartofi si morcovi

O supa buna pentru dupa-amiezele calduroase, saraca in grasimi si extrem de delicioasa. Imi place ca poti face orice variantiuni doresti cu ea. Azi am incercat-o si e foarte buna.


Ingrediente:

1,5 l apa

3 cartofi mari

1 morcov mare

1 ceapa mare

ulei de masline,

deliKat daca iti place gustul

unt- cat o nuca

patrunjel

crutoane/ paine prajita

Mod de preparare:

Apa se pune la fiert si dupa ce fierbe punem ceapa taiata rondele. Dupa ce da un clocot serios si pun si celelalte legume si delikat sau sare si piper. Legumele ar fi bine sa fie taiate cubulete pentru ca se fierb mai repede. Dupa ce le-am fiert strecuram supa si pasam legumele cu un blender. Putem adauga din supa in care au fiert pentru ca se mixeaza mai bine. Adaugam legumele pasate la restul de supa si mai fierbem cateva minute. Tot acum adaugam si untul. Eu am pus si o lingura de faina pentru ca sa se ingroase putin supa. Se adaugam verdeata cu putin timp inainte de a lua supa de pe foc. Puteti sa o serviti alaturi de crutoane sau paine prajita. De asemenea se poate imbogati si cu smantana.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu