Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

luni, 28 iunie 2010

Pate chinois

[caption id="attachment_115" align="alignleft" width="180" caption="Foto: Sorin Hotea"][/caption]

O reteta fantastic de rapida, buna atat pentru pranz cat si pentru cina. Are un rafinament aparte, desi ingredientele sunt destul de banale. Trebuie incercat.

Ingrediente: (4 portii)

500 g carne tocata (de care va place)

o ceapa

7-8 cartofi

o cutie de porumb (eu am folosit porumb congelat si a fost la fel de bun)

ulei, unt, lapte

sare si piper

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare ca pentru pireu. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata la calit in ulei. Cand s-a inmuiat ceapa adaugam carnea, pe care o condimentam cu sare si piper. Dupa ce carnea este calita o asezam intr-un vas de yena si adaugam peste un strat de porumb. Cartofii fierti se prepara pireu adaugand lapte si unt dupa gust. Intindem peste porumb pireul si introducem la cuptor pana prinde o crusta aurie. Aditional puteam adauga, dupa vreo 15-20 de minute si putin cascaval ras pe care il lasam sa se topeasca. Vom servi preparatul cald si putem pune deasupra ketchup sau sos pentru pizza.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu