Pentru iubitorii de ciuperci probabil este o mancare indragita, care se poate realiza avand minimul de ingrediente necesare. Si cum e sezonul ciupercilor, eu zic ca preparatul de fata va fi unul foarte consumat in zilele astea. E bun de te lingi pe degete.Ingrediente:
500 g de ciuperci (de preferat proaspete, daca nu avem o conserva ar trebui sa fie suficienta)
2-3 catei de usturoi
sare, ulei, patrunjel
200g smantana
putin lapte (daca va fi nevoie)
Mod de preparare:
Calim ciupercile curatate si taiate felii in putin ulei. Adaugam apa, aproximativ 1/2 de litru, usturoiul pisat si sarea. Lasam sa fiarba cam 10-15 minute. Intr-un bol amestecam faina cu smantana si subtiem cu putina apa (zeama in care fierb ciupercile). Rasturnam amestecul peste ciuperci, subtiem cu putin lapte daca e necesar. Mai fierbem putin pana obtinem consistenta dorita. Potrivim inca o data de sare si presaram patrunjelul tocat. Se poate consuma simplu sau alaturi de niste mamaliguta proaspat facuta.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu