O mancare foarte rafinata, usor de facut, buna ca atare sau ca si garnitura la preparatele din carne.Ingrediente:
12 bucati de cartofi albi
3 lamai
doua capatani de usturoi
2 foi de dafin
2 linguri de miere
sare si piper
Mod de preparare:
Ungem cu unt o cratita cu fundul gros. Peste unt se imprastie circa jumatate din cantitatea de miere. Asezam pe acest pat bucatile mari de cartofi, de marimea unei prune. Strecuram frunzele de dafin si o lamaie taiata felii. Acoperim cartofii cu apa si cratita cu o folie de aluminiu pe care o intepam din loc in loc. O lasam la foc mic 40 de minute.
Intre timp preparam crema de usturoi. Intr-o cratita mica se topeste bucata de unt si se adaugam restul de miere. Punem peste usturoi, fiecare catel fiind strivit cu lama unui cutit. Adaugam zeama de la o lamaie si cele doua jumatati de lamaie stoarse. Adaugam sare si piper, scoatem lamaia si amestecam bine pana se desface complet usturoiul.
Asezam pe un platou cald bucatile de cartofi si bucatile de lamaie fierte si le stropim cu sos de usturoi.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu