Imi place la nebunie si piureul de castane si capsunile si cum aveam de ambele pe acasa tot ma gandeam sa fac un desert cu ele. Am cautat ce am cautat si am dat peste reteta asta superba si extrem de usor de facut. Nu cred ca a durat mai mult de 10 minute realizarea ei.Ingrediente:
1 pachet de piure de castane
cateva capsuni intregi si mai mici
25 g de unt
o treime de tableta din ciocolata preferata (eu am folosit ciocolata de casa)
pentru decor: fulgi de cocos, sos de ciocolata sau sos de caramel.
Mod de preparare:
Se amesteca piureul de castane cu untul si cu ciocolata. Ciocolata se poate da pe razatoare sau se poate topi. Eu am pus toata compozitia putin la bain-marie pentru ca sa se omogenizeze mai bine. Apoi pe o folie alimentara sau pe o folie de aluminiu se intinde compozitia sub forma de dreptunghi. Se insira capsunile in doua siruri pe mijlocul dreptunghiului. Daca avem capsuni mai mari le taiem in doua. Rulam apoi cu grija astfel incat capsunile sa fie perfect acoperite. Inchidem la ambele capete si lasati la frigider timp de 2-3 ore. Serviti apoi desertul cu cocos deasupra, sos de ciocolata sau caramel sau orice va mai place.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu