Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

luni, 28 iunie 2010

Langosi

Imi place la nebunie mirosul de langosi din piata si gustul, chiar daca un pic ranced uneori. Asa ca m-am decis in weekend ca trebuie sa imi onorez pofta de langosi si am incercat aceasta reteta pe cat de usoara pe atat de delicioasa. A fost obtinuta cu mari sacrificii direct de la o langoserie;).

Ingrediente:

500 gr faina

25 gr drojdie proaspata

350 ml apa calduta

ulei pentru prajit

sare

Mod de preparare:

Primul pas este maiaua pe care o formam din 100 ml de apa calduta amestecata bine cu drojdia si 1 lingura de faina. Lasam maiaua sa creasca vreo 15 minute. O adaugam apoi peste faina, sare si restul de apa calduta si framantam bine. Putem folosi ori mixerul cu palete pentru framantat ori mainile. Eu le-am folosit pe amandoua. Lasam apoi aluatul 20 de minute la dospit in loc cald eventual acoperit de unu-doua prosoape. Nu va ingrijorati daca sta mai mult, mai putin sa nu stea. Dupa ce a dospit coca, pe un blat de lucru uns cu ulei aseaza 10 bilute de aluat cat de cat uniform de mari. Daca doriti langosii mai mari puteti sa formati doar 8. Incingem bine uleiul de 2-3 degete din tigaie. Cu mainile unse cu ulei intindem fiecare bila in parte pentru a obtine forma de langosi. Prajim bine pe ambele parti si servim calde. Noi le-am servit cu cascaval, cu smantana si marar, cu dulceata si cu Finetti. Evident lista poate continua.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu