Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Pernite de cartofi

[caption id="attachment_88" align="alignleft" width="140" caption="Foto: Sorin Hotea"][/caption]

Un aperitiv excelent, care poate condimenta orice masa festiva, petrecere cu prietenii sau un banal film. Pernitele de cartofi picante sunt alegerea potrivita oricand. Eu le-am facut pentru revelionul trecut si dupa cum se vede si in fotografie s-au integrat de minune printre rontaieli.

Ingrediente:

500 gr de cartofi

375 gr faina

2 oua

50 gr cascaval

50 gr unt

condimente: susan, curry, praf usturoi, piper si sare

Mod de preparare:

Fierbem cartofii intregi cu coaja sau curatati, cum preferam. Dupa ce s-au fiert ii lasam sa se raceasca si apoi ii dam pe razatoare. Adaugam ouala, cascavalul ras, untul dat prin razatoare si condimentele. Le amestecam bine si apoi adaugam treptat faina. E posibil sa mai trebuiasca sa mai adaugati 1-2 linguri de faina astfel ca bila obtinuta sa fie una elastica. Intindem biluta pe blatul de lucru infainat intr-o foaie de 0,5 cm. Taiem apoi ori diverse forme ori patratele dupa plac. Prajim pernitele intr-o tigaie de teflon cu ulei abundent de cam 3 degete. Se scot pe o hartie absorbanta si le asezam intr-un vas mai mare.

2 comentarii:

Raluca Lozba spunea...

Claudia, nu am stiut ca ai un asemenea hobi. Si eu ma relaxez gatind pentru baieti. De abia astept sa incerc cateva retete din cele propuse de tine. De obicei intru pe un blog Teo Kitchen unde am gasit mai ales prajituri. Spor la traba. Raluca

Claudia Hotea spunea...

Da...imi place mult sa gatesc si o fac cu cea mai mare placere. O sa pun in saptamanile viitoare mai multe retete care mi-au placut si pe care le-am incercat cu succes. Multumesc de comment si vacanta placuta;)!

Trimiteți un comentariu