Traditionale, usor de facut si bune atat calde cat si reci. Chiftelele sunt un "must" pentru orice gurmand.Ingrediente:
1/4 kg carne macinata
50 g franzela (cam o felie jumate)
o ceapa
3-4 catei usturoi
un ou
faina sau pesmet
piper, sare, ulei, patrunjel sau marar
Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol carnea, painea, ceapa tocata, usturoiul tocat, oul si condimentele. Painea o umezim si o stoarcem si ceapa putem sa o calim putin daca ne place asa. Apoi omogenizam pasta ori cu robotul de bucatarie ori cu masina de tocat carne. Cand totul e omogenizat punem pe foc o tigaie teflonata. O lasam 2-3 minute sa se incalzeasca si apoi punem uleiul. Formam chiftelele astfel: luam cu lingurita din compozitie si formam o biluta pe care o tavalim prin faina sau pesmet. Apoi le punem la prajit pe fiecare parte pana au acea culoare maro inchis. E suficient cam 10 minute pe fiecare parte. Trebuie sa avem grija sa nu inghesuim chiftelele in tigaie pentru a putea sa le intoarcem mai usor. Se scot pe o farfurie si se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu