Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Chiftele

Traditionale, usor de facut si bune atat calde cat si reci. Chiftelele sunt un "must" pentru orice gurmand.

Ingrediente:

1/4 kg carne macinata

50 g franzela (cam o felie jumate)

o ceapa

3-4 catei usturoi

un ou

faina sau pesmet

piper, sare, ulei, patrunjel sau marar

Mod de preparare:

Amestecam intr-un bol carnea, painea, ceapa tocata, usturoiul tocat, oul si condimentele. Painea o umezim si o stoarcem si ceapa putem sa o calim putin daca ne place asa. Apoi omogenizam pasta ori cu robotul de bucatarie ori cu masina de tocat carne. Cand totul e omogenizat punem pe foc o tigaie teflonata. O lasam 2-3 minute sa se incalzeasca si apoi punem uleiul. Formam chiftelele astfel: luam cu lingurita din compozitie si formam o biluta pe care o tavalim prin faina sau pesmet. Apoi le punem la prajit pe fiecare parte pana au acea culoare maro inchis. E suficient cam 10 minute pe fiecare parte. Trebuie sa avem grija sa nu inghesuim chiftelele in tigaie pentru a putea sa le intoarcem mai usor. Se scot pe o farfurie si se servesc atat calde cat si reci.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu