Un preparat cu iz italian, dar cu un sos surprinzator de bun si care are o culoare asa de frumoasa. Destul de flexibil si rapid si usor de facut de catre oricine. Nu credeam ca poate iesi ceva asa de bun din pieptul de pui.Ingrediente:
un pachet de spaghete (sau cate doriti pentru numarul de persoane prezente la masa)
un piept de pui mai mare
ulei (nu foarte mult daca nu va place uleios)
o ceapa (eu nu am folosit, dar sigur ca e buna)
4 linguri bulion sau sos tomat
1 lingura pasta de ardei sau un ardei gras taiat fin si calit sau 1 lingura de boia dulce (eu am folosit ultima varianta)
1 paharel otet de mere (eu am folosit de zmeura si doar o lingurita pentru ca nu ne prea place gustul de otet)
2 linguri de zahar
2 linguri de faina
1/2 lingurita de cimbru uscat
2 frunze de menta sau un varf de lingurita de frunze uscate
sare si piper
Mod de preparare:
Fierbem spaghetele ca de obicei. Pieptul de pui il taiem fin. Infierbantam uleiul foarte tare si calim pieptul de pui. Adaugam bulionul, boiaua (sau celelalte variante) pe care o stingem repede cu putin apa. Adaugam restul ingredientelor si fierbem cam 20 de minute la foc potrivit. Desfacem faina in apa si o turnam in sos. Mai fierbem 5 minute si adaugam sare si piper dupa gust. Se serveste sosul cu spaghete peste care putem rade cascaval sau parmezan.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu