Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

vineri, 25 iunie 2010

Spaghete cu sos din piept de pui

Un preparat cu iz italian, dar cu un sos surprinzator de bun si care are o culoare asa de frumoasa. Destul de flexibil si rapid si usor de facut de catre oricine. Nu credeam ca poate iesi ceva asa de bun din pieptul de pui.

Ingrediente:

un pachet de spaghete (sau cate doriti pentru numarul de persoane prezente la masa)

un piept de pui mai mare

ulei (nu foarte mult daca nu va place uleios)

o ceapa (eu nu am folosit, dar sigur ca e buna)

4 linguri bulion sau sos tomat

1 lingura pasta de ardei sau un ardei gras taiat fin si calit sau 1 lingura de boia dulce (eu am folosit ultima varianta)

1 paharel otet de mere (eu am folosit de zmeura si doar o lingurita pentru ca nu ne prea place gustul de otet)

2 linguri de zahar

2 linguri de faina

1/2 lingurita de cimbru uscat

2 frunze de menta sau un varf de lingurita de frunze uscate

sare si piper

Mod de preparare:

Fierbem spaghetele ca de obicei. Pieptul de pui il taiem fin. Infierbantam uleiul foarte tare si calim pieptul de pui. Adaugam bulionul, boiaua (sau celelalte variante) pe care o stingem repede cu putin apa. Adaugam restul ingredientelor si fierbem cam 20 de minute la foc potrivit. Desfacem faina in apa si o turnam in sos. Mai fierbem 5 minute si adaugam sare si piper dupa gust. Se serveste sosul cu spaghete peste care putem rade cascaval sau parmezan.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu