O salata buna si racoroasa de origine iraniana care este deliciul oricarei mancari de vara este Shirazi. Usor de facut si mai usor de mancat.Ingrediente:
2 rosii mari
1 castravete (lung, “de sera”)
1 ceapa rosie
2 catei de usturoi
4 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamiie
20 frunze de menta proaspata (sau 1 lingura menta uscata)
sare
piper
Mod de preparare:
Se curata castravetele si rosiile, se taie si se scot semintele. Apoi le taiem in cubulete mici. Tocam fin ceapa si pisam usturoiul si apoi le amestecam impreuna cu rosiile, castrevetele si frunzele de menta maruntite. Adaugam ulei de masline si zeama de lamaie si punem sare si piper dupa gust. E important ca salata sa stea minim 30 de minute la rece pentru ca totul sa devina foarte aromat.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu