O alternativa buna la traditionalul hamburger. Ce face speciala aceasta reteta este faptul ca branza se gaseste in interiorul chiflei de carne.Ingrediente: (pentru 5 cheeseburgeri)
500 gr carne tocata
100 gr cascaval
1 ceapa
1 ardei mic
2 lingurite boia dulce
cate o lingurita de oregano si sare
1/2 lingurite de piper si patrunjel
4 frunze de menta sau menta uscata
1 lingura pasta de ardei
1 lingura pasta de tomate
1 lingura ulei
Mod de preparare:
Se calesc in ulei ceapa si ardeiul tocate fin pana se inmoaie. Se toarna apoi pe carne si se adauga toate ingredientele mentionate. Se framanta pana obtinem o pasta de culoare omogena. Impartim compozitia in 5 bucati. Luam o bucata si o impartim in doua. Asezam bilele pe o folie de plastic si punem pe ele inca o bucata de folie. Cu ajutorul fundului unei farfurii aplatizam bilele. Pe unul dintre discuri asezam feliute de cascaval, punem celalalt disc peste si aplatizam totul cu ajutorul unei folii de plastic. Asa vom face pentru toate chiftelele. In acest mod putem pastra la frigider cheeseburgeri pana cand ii vom prepara.
Pentru prajire folositi o tigaie grill sau daca nu aveti asa ceva o tigaie teflonata fara grasime. Se prajesc cam 3-4 minute pe fiecare parte. Se servesc cu o chifla si cu sos tzatziki. Ca sa fie mai delicios puteti introduce la cuptor chifla si chifteaua pret de cateva minute pana cand chifla devina putin crocanta. Apoi adaugam si sosul si servim cald.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu