Ingrediente: (4 portii)400g carne de pui
1 ceapa
500g ciuperci
250 ml suc de rosii sau 1 lingura pasta de tomate
2 linguri vin
zeama de la o lamaie
1 lingurita faina
ulei, patrunjel, sare, marar
Mod de preparare:
Se taie carnea in bucati potrivite, se curata ceapa si se toaca marunt. In 5-6 linguri de ulei calim ceapa timp de 2 minute, adaugam carnea presarata cu putina sare si amestecam pentru 2 minute. Punem ciupercile curatate si taiate in doua sau lasate intregi daca sunt mici. Mai putem adauga putina apa daca nu e nevoie. Frecam impreuna faina cu bulion, vin, piper si patrunjel. Cand s-au fiert toate ingredientele, turnam sosul peste ele si mai completam cu apa pentru a obtine un sos de consistenta smantanii.
Alternativ se poate inlocui sosul cu 150 g de smantana amestecata cu o lingurita de faina si cu apa. Oricare varianta am alege la final potrivim de sare, mai adaugam zeama de la lamaie si mai fierbem putin ca sa se lege totul.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu