marți, 25 martie 2014
Tort 3 ciocolate
Aceasta reteta a fost adaugata pe grupul de Facebook "Inspiratie in bucatarie" de catre Daniela Ruth Pop. Tortul arata senzational asa ca merita un loc de cinste pe blog si in inimile voastre. Incercati-l cu incredere!
Ingrediente:
BLAT - 7oua, 210gr zahar,180gr faina,30 gr cacao,un vf de sare
MOUSSE CIOCOLATA LAPTE - 200gr cioc lapte,125 frisca lichida,4gr gelatina (sau 2 folii), 300gr frisca lichida batuta.
MOUSSE CIOCOLATA ALBA-200gr cioc alba,125 frisca lichida, 4gr gelatina, 300gr frisca batuta.
SIROPUL-200ml apa,150 gr zahar.
GANACHE -100gr cioc amaruie,100 gr cioc lapte,70 gr frisca lichida.
Mod de preparare:
Blatul se face normal amestecand toate ingredientele bine si apoi se coace pana cand trece testul scobitorii. La sfarsit adica dupa coacere si racirea blatului se taie in 3. Blatul se insiropeaza cu siropul de apa si zahar incalzit pe foc.
Se amesteca ingredientele pentru cele doua mousse-uri separat si se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe pachet.
Ganache-ul se prepara la baia de aburi si se toarna pe tort.
Decorarea se face in functie de inspiratie fiecaruia, iar daca nu stiti cum fotografia de mai sus este cu siguranta un bun punct de plecare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu