Aceasta reteta a fost adaugata pe grupul de Facebook "Inspiratie in bucatarie" de catre Claudia Hotea.
Acest fel de mancare este inspirat din reteta lui Jamie Oliver. Se gateste in mai putin de jumatate de ora si este un deliciu.
Reteta pentru 2 persoane
Ingrediente:
100 gr orez (basmati sau salbatic)
100 gr porumb boabe fiert
1 morcov
4-5 ciuperci brune mai mari
1 ceapa
2 oua
1 catel usturoi
50 ml otet de vin
1 lingurita zahar
Condimente: curry, sare, piper, boia, patrunjel
Mod de preparare
Prima data trebuie sa faci apa de usturoi. Catelul de usturoi il tai fin in feliute mici. In 50 ml de apa calda dizolva o lingurita de zahar. Adauga 50 ml de otet si 50 ml de apa rece plus catelul taiat si lasa-l pana la momentul servirii.
Taie morcovul in cubulete si pune-l la calit in putin ulei, adaugand apoi orezul. Dupa ce s-au calit, adauga porumbul boabe si apa, de doua ori cantitatea de orez. Pune condimente: sare, piper si curry si acopera cu un capac. Pana se face orezul,taie ceapa solzisori si ciupercile felii. Intr-o tigaie, caleste ceapa, adauga ciupercile, boiaua, sare si stinge cu un pahar cu apa. Lasa totul acoperit pana scade lichidul bine. Prajeste cele doua oua ochi, intorcandu-le pe ambele parti.
Asamblare: In doua boluri mai mari, pui cele doua oua, apoi ciupercile si la final orezul. Le apesi putin si le lasi cateva minute ca sa se aseze. Pui o farfurile deasupra bolului si il intorci cu grija. La masa stropesti dupa voie totul cu apa de usturoi.

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu