Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

duminică, 30 martie 2014

Pizza Calzone cu spanac si ciuperci



Aceasta reteta a fost adaugata pe grupul de Facebook "Inspiratie in bucatarie" de catre Claudia Hotea

Ingrediente aluat:
500 gr faina alba
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata
1/2 lingura zahar
2 linguri ulei masline
330 ml apa

Amesteca apa, uleiul, zaharul, drojdia si sarea intr-un vas separat. Apoi incorporeaza-le in faina pana cand obtii o bila elastica. Framanta bine si pune bila intr-un vas in care ai presarat putin faina. Presara faina si deasupra bilei, pune un prosop putin umed si lasa tot la un loc caldut timp de o ora. Dupa aceea va trebui sa framanti aluatul de cateva ori pentru a scoate aerul.

Ingrediente umplutura:

200 gr ciuperci
2 catei usturoi
cimbru (daca ai proaspat e si mai bine)
25 gr unt
100 ml sos tomate
200 gr spanac fiert
125 gr cascaval sau mozarella

Mod preparare

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade. Intr-o tigaie incinge o lingura mare de ulei de masline si adauga ciupercile. Lasa-le sa se inmoaie bine si apoi adauga cimbru si usturoiul feliat. Prajeste tot pana cand ciupercile sunt gata si au un miros grozav. Adauga untul si pune putina sare si piper. Apoi pune sosul de ciuperci si amesteca. Lasa pentru cateva minute si adauga spanacul. Mai gateste pana cand liquidul s-a evaporat aproape de tot si umplutura nu e prea moale.

Imparte aluatul si umplutura in doua. Baza de pizza trebuie sa fie intinsa rotund. Pune umplutura in mod egal peste tot si apoi adauga cascavalul razuit, putina sare si piper. Impacheteaza in doua pizza si ai grija sa sigilezi bine marginile pentru ca umplutura sa nu curga. Pune pizza pe o tava care a fost tapetata cu putin faina si lasa-l la cuptor 15-20 minute pe o treapta cat mai de jos. Pizza e gata cand este aurie deasupra.

Cantitatile sunt pentru 2 calzone mari. Daca vrei mai multe, le poti dubla sau tripla.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu