Aceasta reteta a fost adaugata pe grupul de Facebook "Inspiratie in bucatarie" de catre Claudia Hotea.
Ingrediente:
2 pachete biscuiti
100 gr unt
500 gr branza vaci
3-4 linguri smantana
3-4 linguri zahar
500 l lapte
1 plic budinca de frisca
nuca de cocos, esenta de vanilie
2 kiwi sau alte fructe
Mod preparare:
Zdrobeste biscuitii in robot si apoi adauga unul topit. Consistenta trebuie sa fie nisipoasa si nu foarte apoasa, deci poate va fi nevoie de mai mult sau mai putin unt topit depinde de biscuiti. Amesteca branza, smantana, zaharul si esenta de vanilie pana se formeaza o pasta omogena. Prepara budinca de frisca conform indicatiilor de pe ambalat, respectand cantitatile de lapte si zahar.Asamblarea e simpla. Intr-o forma de tort cu inel detasabil pune biscuiti si niveleaza bine cu o lingura. Deasupra vine amestecul de branza si smantana. Peste kiwi taiat felii si apoi budinca de frisca facuta mai tare. Deasupra presara nuca de cocos astfel incat sa acopere tot cheesecake-ul. Da la frigider pentru vreo 2 ore sau poti chiar si o noapte servindu-l a doua zi. Scoate-l inelul detasabil si pofta buna!

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu