luni, 31 martie 2014
Pui cu sos Madeira si broccoli
Aceasta reteta a fost adaugata pe grupul de Facebook "Inspiratie in bucatarie" de catre Ramona Ciuchendea.
Ingrediente:
Piept de pui sau pulpe dezosate (la alegere)
faina pentru a le acoperi
sare și piper negru
oregano
busuioc
3 linguri de unt
Ulei de masline
1 ceapa tocata
Ingrediente sos Madeira
1 lingura faina,
50 gr unt,
1 pahar vin alb,
2 pahare zeama de carne,
2 ciuperci,
sare,
piper
1 lingura samantana
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se topesc 2 linguri de unt si ulei de masline. Gatiti ceapa pana devine translucida.
Se condimenteaza carnea cu sare, piper, oregano si busuioc si se tapeteaza cu faina, se scutura de exces. Adauga in tigaie.
Gatiti timp de cateva minute pe fiecare parte pana se rumeneste si devine crocanta.
Sosul: in alta tigaie adauga untul pana se topeste, zeama de carne (supa de pui), faina amestecand continuu. Adauga ciupercile tocate, vinul alb si condimentele. Gatiti la foc mic in continuare pentru cateva minute, pana scade la jumatate.
Adauga smantana. Se toarna sosul peste pui si serviti! Eu am facut cu garnitura de brocoli cu unt in wok si orez.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu