Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

luni, 31 martie 2014

Cuib Pavlova cu crema de mascarpone si vanilie



Aceasta reteta a fost adaugata pe grupul de Facebook "Inspiratie in bucatarie" de catre Claudia Hotea.

Ingrediente:

pentru cosul de bezea:
3 albusuri
150 g de zahăr
piscatura de sare
Cateva picaturi de suc de lamaie

pentru crema de mascarpone si vanilie:
3 gălbenușuri de ou
100 g de zahăr pudră
extract de vanilie
250 g branza mascarpone
100 ml frisca

pentru decor:
felii de mar dezhidratate
100 ml frisca

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 100 de grade C. Albușurile de ou cu sarea si zeama de lamaie se pun intr-un bol degresat si se amesteca intr-un bol și se mixeaza timp de aproximativ 4-5 minute la viteza medie până se formeaza vârfuri moi. Se adaugă treptat zahărul tos continuand mixarea, apoi se crește viteza mixerului cu o 1-2 trepte si se mai mixeaza pana se formeaza varfuri tzepene.  Spuma trebuie sa fie tare si lucioasa.
Pe o hartie de cop desenati un cerc mare si puneti bezeaua in el sub forma de cuib cu marginile ridicate. Coaceti vreo 40 de minute. Daca incepe sa se ingalbeneasca tare, reduceti caldura. Raciti fie pe aragaz in 15 minute cuibul sau daca aveti timp, lasati in cuptorul oprit si cu usa intredeschisa.

Pentru crema la bain-marie se amestecă gălbenușurile de ou, extractul de vanilie și zahărul până se omogenizeaza, amestecul devenind spumos. Apoi se lasa pentru inca 10-15 minute sa se dizolve zaharul complet. Lăsați-o să se raceasca complet. Utilizați mascarpone la temperatura camerei si incorporati crema de galbenusuri usor, cel mai bine ar fi să folositi o lingura de lemn. Smantana pentru frisca se bate fara a folosi zahar si se amesteca si ea in crema de mascarpone cam jumatate.

Crema se pune apoi in cuib. Din frisca ramase se face un brau si se decoreaza cu feliute de mar.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu