Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

luni, 31 martie 2014

Mancarica de porc cu dovlecei si nuci



Aceasta reteta a fost adaugata pe grupul de Facebook "Inspiratie in bucatarie" de catre Ramona Ciuchendea.

Ingrediente:
1 kg cotlet de porc fara os, taiat cubulete
2 linguri de mustar Dijon
1/4 ceasca ulei de masline
1 ceasca vin alb
10 crengute de cimbru proaspat, doar frunze
1 lingurita de boia iute
2 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri de faina
1 cana jumatate supa de pui
1 ceapa, tocata
1/2 ardei gras rosu, verde, tocat
2 dovlecei, centru eliminat, feliati
1 legatura de ceapa verde, tocata
2 telini mici, tocate
1/2 ceasca nuci prajite
patrunjel tocat pentru ornat
sare si piper negru dupa gust

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un bol usturoiul zdrobit, sare, vin, ulei si mustar. Adaugati boiaua iute si cimbru, se amesteca bine pentru a se incorpora complet. Adauga carnea de porc tocata si se amesteca pentru a se acoperi uniform. Tineti la marinat timp de 30 minute.
Intre timp, intr-o tigaie prajiti nucile pana isi elibereaza aroma, cateva minute, nu ardeti!
Apoi, taie capetele dovleceilor, apoi pe lungime. Cu o lingurita scoateti miezul. Se taie in felii, impreuna cu telina si celelalte legume.
Se scurge carnea de porc si rezerva de lichid. Intr-o oala mare, se adauga ulei si se prajeste carnea de porc pana ajunge maro si crocanta . Se presara cu faina si se prajeste timp de inca cateva minute. Se adauga incet supa de pui si sosul de la marinat. Adauga legumele si nucile. Gatiti timp de cateva minute. Se condimenteaza cu sare, se serveste peste orez si se orneaza cu patrunjel tocat.

Pofta buna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu