Vroiam cu orice pret sa evadez din traditia salatei de vinete si am incercat o bunatate gustoasa si usor de preparat. Rezultatul a fost fantastic, iar gustul rafinat a persistat timp indelungat in mintea mea.Ingrediente: (6 portii)
3 vinete mari
300 gr carnaciori oltenesti (se pot folosi si alte mezeluri)
3 ardei grasi
2 cepe
100 gr cascaval ras
3 linguri smantana
2 rosii mai mari
Mod de preparare:
Taiem vinetele in jumatate si le scobim interiorul cu un cutit. Lasam putin de miez pe marginile si pe fundul vinetelor. Maruntim toate ingredientele, inclusiv miezul de vanata si pune, la calit in putin ulei vinetele, carnaciorii, cepele si ardeii grasi. Ordinea este aceasta: ceapa, ardei si vinete si carnaciori.
Umplem vinetele si le asezam pe o tava pe care nu o ungem cu nimic. Asezam peste vinetele umplute felii de rosii, radem cascaval si punem si putina smantana. Condimentam cu sare, piper, busuioc si oregano si le dam la cuptorul preincalzit la 220 de grade pana se inmoaie vinetele si se rumeneste cascavalul. Se verifica din cand in cand vinetele si cand sunt moi e gata.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu