O mancare usoara de vara, atat de italieneasca incat simti mirosul de peninsula in nari. Rosiile bune si coapte sunt deliciul verii si deliciul acestui fel de mancare usor si gustos.Ingrediente:
400 gr paste ( am ales spaghetti)
5-6 rosii coapte
1 ceapa
4 lg ulei
2 catei usturoi
cateva fire patrunjel
sare, piper, chili sau boia
cascaval ras (optional)
Mod de preparare:
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet in apa cu sare. Tocam ceapa si o calim in ulei si adaugam jumatate din cantitatea de usturoi tocat si rosiile decojite si taiate cubulete foarte mici sau date prin razatoare. Eu le prefer cubulete pentru ca arata mai bine la final. Condimentam cu sare, piper si chili si lasam sa fiarba vreo 15 minute. La final adaugam usturoiul ramas, amestecam si oprim focul.
La servire asezam pastele scurse pe farfurii, in mijlocul lor punem sosul si decoram cu cascaval ras si patrunjel.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu