O mancarica rapida si foarte gustoasa care poate fi preparata oricand mai aveti niste vinete si niste ciuperci si nu stiti cum sa le asortati.Ingrediente:
2-3 vinete medii
150 gr unt
250 gr ciuperci (din conserva sau proaspete)
150 ml zeama supa ( sau apa cu vegeta)
250 ml smantana
o legatura tocata de patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
Curatam vinetele de coaja si le taiem in fasii potrivite. Le punem la scurs vreo jumatate de ora. Topim untul intr-o tigaie incinsa si calim fasiutele de vinete si feliile de ciuperci timp de 10 minute. Adaugam zeama si fierbem la foc moale 15 minute amestecand ocazional. Condimentam cu sare si piper si apoi adaugam smantana, amestecand pana se incinge, dar nu da in clocot. La final adaugam cam trei sferturi din patrunjelul tocat si pe restul il vom presara ca decor la servire. Eu am servit ciuperci cu cartofi piure.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu