Musafirii sunt la usa sau pur si simplu nu stii ce aperitiv sa pregatesti pentru aniversarea celor dragi? Mini pizza poate fi raspunsul.Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 cub drojdie (50 g)
- 1 lc (lingurita ceai) sare
- 1 lc (lingurita ceai) zahar
- 5 ls (lingura supa) ulei masline
- 250 ml apa (eu pun lapte)
- sunca, salam, cascaval
- 1 galbenus de ou, putin lapte
Mod de preparare:
Se cantareste faina, se adauga drojdia in prealabil dizolvata in apa sau lapte cu zaharul, se adauga sarea, uleiul, laptele si totul se framanta bine.
Se unge masa cu ulei si se intinde aluatul. Se presara peste aluat sos pentru pizza in strat subtire (bulion, ketchup, etc.) si mezeluri dupa plac si cascaval. Puteti adauga orice alt ingredient preferat.
Se ruleaza, se taie felii de cca. 2 cm grosime, se ung cu galbenusul amestecat cu lapte si se aseaza pe tava mare de aragaz, tapetata cu hartie pergament.
Se dau la cuptor pentru cca. 18-20 minute la 180-200 grade C. sau pana cand se rumenesc.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu