Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

marți, 17 august 2010

Pui in sos de portocale si sirop de artar

Celebrul maple syrup sau siropul de artar e folosit de americani in special pentru pancakes si alte dulciuri. Cum am intrat in posesia unei sticle de astfel de sirop am zis sa incerc o reteta cu gust exotic usor dulceag.

Ingrediente:

un piept de pui sau doua pulpe dezosate

o ceapa

un catel de usturoi

chilli, otet, ulei,faina

sucul de la o portocala

3-4 linguri de sirop de artar

sare si piper

Mod de preparare:

Taiem puiul cuburi si le condimentam cu sare si piper. Le tavalim prin faina si le prajim intr-o tigaie pana devin aurii. Amestecam intr-un bol ceapa taiata foarte marunt, usturoiul pisat, chilli, putin otet, ulei, sucul de portocala si siropul de artar. Cand puiul este auriu adaugam in tigaie acest sos si lasam sa mai fiarba pana se ingroasa putin. L-am servit cald si glazat alaturi de cartofi prajiti si sos tzatziki.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu