Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

miercuri, 28 iulie 2010

Salata Dijon cu iaurt

O salata rafinata si exotica datorita ingredientelor sale. Merita incercata si degustata din plin. Va va rapi doar un sfert de ora din viata pentru ca sa o pregatiti, dar amintirea ei va ramanea cu voi multa vreme. Sigur va veti intoarce la ea si o veti savura de fiecare data cu aceeasi placere.

Ingrediente:

200 gr brocoli oparit

o salata verde

50 gr seminte de migdale rumenite putin in tigaie

o ceapa

100 gr masline

2-3 linguri mustar Dijon

un iaurt natural

sare, piper, boia

Mod de preparare:

Daca brocoliul este proaspat, il desfaci in bucati si il oparesti in apa usor sarata. Daca brocoli este congelat il prepari dupa instructiunile de pe ambalaj. Desfaci salata verde in foi si apoi rumenesti intr-o tigaie teflonata fara ulei semintele de migdale. Ceapa o curatam si o taiem rondele subtiri. Preparam apoi din iaurt, boia, mustar, sare si piper un sos omogen.

La servire arangam intr-un castron foile de salata verde, peste care asezam brocoli si maslinele. Turnam sosul peste si amestecam usor. Decoram cu ceapa si migdale. Va recomand ceapa rosie, pentru un strop de culoare dat salatei. Se poate servi alaturi de paine prajita sau cu adaugi in salata un pumn de crutoane.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu