Vrei sa iti rafinezi stilul culinar? Vino in comunitatea celor cu inspiratie in bucatarie!
Te asteptam si pe Facebook in grupul "Inspiratie in bucatarie"
.

duminică, 4 iulie 2010

Cartofi acordeon la cuptor

[caption id="attachment_120" align="alignleft" width="210" caption="Foto: Sorin Hotea"][/caption]

Daca va plac cartofii la cuptor sigur acesti cartofi inediti vor fi deliciul intregii familii si bucuria fiecaruia de a manca fiecare feliuta in parte.

Ingrediente:

8 cartofi mari

3 catei de usturoi

ulei

sare, piper, rozmarin, boia

Mod de preparare:

Crestam felii cartofii astfel incat ei sa ramana intregi, dar sa fie formati din franjuri. Intre fiecare crestatura punem o felie subtire de usturoi. Asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt fiecare cartof si adaugam condimentele pe ei. Punem un strop de ulei pe cartofi si ii dam la cuptorul preincalzit la 220 de grade. Lasam la copt si stim ca sunt gata atunci cand furculita intra usor in ei.

Pe langa mirosul superb cu care se imbalsameaza bucataria, cartofii acordeon sunt o garnitura excelenta pentru orice friptura. Eu i-am servit cu pulpe la cuptor cu legume si cu sos tzatziki. O delicatese!

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu