[/caption]Imi place pizza, in aproape orice format si cu aproape orice topping, dar ineditul pizzei Calzone ma fascineaza. Aceasta reteta este una extrem de usoara si aluatul e simplu de facut. Reteta de fata este pentru 6-7 bucati. Eu am injumatatit cantitatile pentru ca sincer nu am fi fost in stare sa dam gata atata cantitate de pizza si mi-au iesit 3 Calzone mari si grase.
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
620 ml apa
30 g drojdie proaspata sau 3 pachetele de drojdie uscata
30 g zahar
20 g sare
Pentru umplutura:
6 linguri sos pentru pizza sau pasta de tomate
2 cepe
6 felii de sunca sau alte mezeluri
cateva ciuperci
20 de feliute de cascaval sau cascaval ras cat cuprinde
sare, piper, oregano
Glazura:
un ou
Mod de preparare:
Intr-un bol mic punem drojdia si 50 ml de apa si lasam vreo 10 minute sa se odihneasca. Apoi framantam din toate ingredientele pentru aluat inclusiv drojdia, o bila elastica pe care o lasam sa se odihneasca jumatate de ora acoperita cu un prosop. Pe o masa de lucru infainata rupem 6-7 bucati egale de aluat. Cu un sucitor le intindem sub forma de cercuri. Ungem cercul cu pasta de rosii, iar ingredientele taiate cubulete le punem numai pe o jumatate de cerc. Impaturam pizza si cu ajutorul unei furculite ii sigilam marginile.
Asezam toate pizzele obtinute pe o tava tapetata cu hartie de copt si pudrata cu putina faina. Batem un ou si ungem pizzele cu el pe deasupra. In cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, introducem tava pentru jumatate de ora. Timpul de coacere variaza in functie de cuptor de aceea nu strica sa le supravegheati strict ca sa nu se arda. Se servesc calde cu ketchup sau maioneza, fiecare cum obisnuieste, sau simple dupa gustul vostru.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu